Ђоковић: Да ли сам и даље у контакту са Вајдом?

Б92
Ђоковић: Да ли сам и даље у контакту са Вајдом?

Новак Ђоковић открио је у разговору са новинарима у Риму да ли је и даље у контакту са бившим тренером Марјаном Вајдом.

Заједно су прославили 12 Гренд Слемова и 67 АТП трофеја, а Вајди, уз Бориса Бекера, свакако иду највеће заслуге за стварање једног од најбољих тенисера у историји.

Словак је био уз Србина од почетка његове каријере, па све до петог маја – када је Новак одлучио да распусти комплетан стручни штаб у покушају да изађе из велике играчке кризе у коју је запао.

"И даље смо пријатељи, пошто наш приватни однос – који смо годинама градили и неговали – не може да буде угрожен због посла. Наравно да смо веома блиски, чујемо се и дописујемо стално, а он и даље гледа моје мечеве", рекао је Новак.

Најбољи српски спортиста и даље чека први трофеј од почетка године, односно тријумфа у Дохи на старту сезоне, а до њега би могао да стигне управо у престоници Италије – гдје га овог поподнева чега наставак сусрета четвртине финала против Хуана Мартина дел Потра.

"Наш однос је веома интиман и попут оних које имате у породици, пре свега због огромног броја дивних успомена на терену, али и ван њега. Тако нешто не може да нестане тек тако јер више не сарађујемо. Растанак је био заједничка одлука. И Марјан и Гебхард (кондициони тренер) су се сагласили. Такође, Вајда је одмах после играчке каријере ушао и у тренерске воде, много година је у тенису и све то јако је заморно. Осетите то", додао је Ђоковић.

Новака очекује меч против Доминика Тима за финале, док би му коначни тријумф донео 31. Мастерс трофеј, први од Монтреала у јулу прошле године – чиме би поново побјегао Рафаелу Надалу на вечној листи.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана