Цедевита уклања усташко слово са дресова

Agencije
Цедевита уклања усташко слово са дресова

Кошаркашки клуб Цедевита објавио је да ће променити фонт слова на дресовима, услијед писања појединих портала да слово "У" на дресовима подсе'а на "усташко".

У званичном саопштењу челни људи Цедевите кажу да је у дијелу медија злонјамерно објављено како КК Цедевита промовише усташке симболе.

Спорне су такозване кукице на слову "У", а из клуба наводе да је ријеч о сулудим оптужбама.

Хрватски медији писали су да је Цедевита изгубила "психолошки рат" са Београдом, док се други питају да ли видите усташки симбол на дресу Цедевите? Било како било, Цедевита ће промјенити фонт слова, а њихово саопштење преносимо у цијелости.

"Након што је у дијелу медија злонамерно објављено како КК Цедевита фонтом слова на дресовима играча промовише усташтво, клуб има потребу јавно реаговати на то, иако је извјесно ријеч о сулудим оптужбама.

КК Цедевита је спортски клуб који је од малог квартовског пројекта само инсистирајући на спортским начелима дошао у друштво не само најбољих регионалних, него и евролигашких клубова, с вишеструким насловима националног првака. Рад, тренинг, стратегија, поштење и тимски дух једине су вредности које промичу играчи с дресовима Цедевите, а лопта једини разлог зашто се ишта од тога ради. КК Цедевита никада није имала политичке преференције, нити се политиком на било којој начин бавила. Наш је професионални погон, од играча до тренера, један од најразноврснијих на сваки начин и наранџасту боју дреса бранили су и бране Срби, Словенци, Босанци и Херцеговци, Хрвати и Американци једнако, људи различитих политичких, друштвених, религијских оријентација. Једнако смо мислили кад је тим водио Маљковић, Репеша или данас Здовц, једнако кад су играли и Смодиш, Ворен или Укић.

Више нас боле тенденциозне интерпретације нечег тако обичног као што је фонт слова. Свакоме ко има било какву сумњу око вредности којима се КК Цедевита води отворено поручујемо да смо искључиво спортска организација, грађанске оријентације и најоштрије осуђујемо екстремне политичке тенденције, неовисно о поријеклу, као и све злочиначке покрете. Жалимо ако се због случајног наликовања слова било ко осјетио повређеним, а како би се избјегао сваки нови неспоразум фонтове слова на дресовима и свим ознакама клуба замјени ћемо у најкраћем року", пише у саопштењу Цедевите.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана