Бојан Шаранов, голман Партизана, за Глас Српске: Европа не прашта пропуштене шансе

Иван Драгичевић
Бојан Шаранов, голман Партизана, за Глас Српске: Европа не прашта пропуштене шансе

Лубин - Први пут послије 19 година и болног пораза од Кроације, фудбалери Партизана такмичење у Европи завршили су већ на првом степенику, јер су након једанаестераца поражени од пољског Заглебја у другом колу квалификација за Лигу Европе.

Након 210 минута игре није виђен погодак, а са бијеле тачке играчи из Лубина су били присебнији и на крају славили са 4:3. Одлучујући пенал није искористио Немања Михајловић, док је Дарко Брашанац већ у првој серији запуцао лопту преко гола. Партизан је овом утакмицом постао рекордер, јер је чак седам пута европске утакмице одлучивао пеналима, а славио је само три пута.

Најбољи играч "црно-бијелих" у овом двомечу био је голман Бојан Шаранов, који је урадио све што је било до њега. Мрежа искусног голмана остала је нетакнута током 210 минута, успио је да одбрани пенал Александру Тодоровском, али ни то није било довољно да Партизан прође даље.

- Разочарани смо. Европа не прашта пропуштене прилике, можда у нашој лиги можеш да даш гол после осам, девет пропуштених шанси, али је у Европи друга прича. Морали смо да добијемо у Београду када смо поред великог броја прилика имали и играча више, али није нам се дало - рекао је Шаранов за "Глас Српске".

Партизан је у односу на прошло љето промијенио чак три тренера, а од играча у стартној постави остали су само Дарко Брашанац и Мирослав Вулићевић.

- Ти подаци све говоре. Недостаје нам континуитет, а овај тим је још у фази упознавања. Заглебје већ три године игра заједно и то је један од разлога зашто смо испали. Мислим да имамо добар тим, индивидуално су наши играчи 90 одсто бољи од њихових, али ако не можемо да прођемо Заглебје, онда не заслужујемо Европу. Овим неуспехом клуб је остао без новца, који нам је потребан, али главни циљ нам је освајање титуле у Србији и да следеће љето озбиљно нападнемо Лигу шампиона - казао је Шаранов.

Голман Партизана каже да нема времена за тугу, јер већ у недјељу "црно-бијели" гостују Бачкој у првој утакмици нове сезоне Суперлиге Србије. Ипак, истиче да једанаестерци нису лутрија или питање среће, како већина мисли.

- Пенали зависе од психолошке припреме. Све зависи како приђеш лопти и како наместиш главу. Обратили смо пажњу на пенале у припреми утакмице, али смо очекивали да све решимо у регуларном делу - додао је Шаранов.

Биркирака избацила Хартс

Валета је против Црвене звезде показала жилавост, а Биркирака је са 2:1 славила у Единбургу против Хартса и тако сензационално избацила шкотску екипу. Хрватска ће у трећем колу имати три представника, јер ће поред Ријеке тамо играти Локомотива, која је избацила Рованијеми и Хајдук, који је био бољи од румунског ЦСМС-а. Будућност је испала послије пенала од Генка, док је естонски Каљу елиминисао Макаби из Хаифе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана