БББ понијели сјекире за навијање

Агенције
БББ понијели сјекире за навијање

Каунас - Литванска полиција заплијенила је од навијача Динама из Загреба већу количину сјекира, бејзбол палица, металних шипки, сузаваца и чак мању експлозивну направу. Све је наводно било намијењено за међусобни обрачун двије фракције присталица загребачких "модрих".

Динамо је у Каунасу баш као и у првом мечу другог кола квалификација за Лигу шампиона славио са 2:0, али је инцидент бацио сјенку на саму утакмицу. Према наводима литванских медија, полиција је приликом рутинске контроле аутобуса пронашла толико недозвољених предмета да службеници нису могли да вјерују.

- Приликом заустављања и прегледа аутобуса из Хрватске пронађено је неколико бејзбол палица, сјекира и ручно прилагођених палица за ударање, али чак и једна мања експлозивна направа. Неколико особа је приведено због испијања алкохола на јавном мјесту, а због свега овога на увиђај је стигла и антитерористичка јединица - потврдио је за литванске медије полицијски портпарол Паул Радвилавичијус.

Ухапшени су већином припадници новоформиране фракције навијача привржених првом човјеку клуба Здравку Мамићу. Ту групу, остатак навијача Динама популарни "Бед блу бојси" назива "газдиним приватним навијачима".

Међународна фудбалска федерација (UEFA) за сада није реаговала, а уколико то учини, челници Динама мораће да се суоче са великом казном, пошто су претходних година "Бед блу бојси" у више наврата правили нереде. То се поготово односи на гостујуће утакмице, пошто на њих иду навијачи за и против Мамића, док домаће утакмице гледа само група од педесетак навијача који подржавају Мамићев рад.

Расизам

Истог дана хрватски фудбал доживио је још једну непријатност, пошто је меч млађих селекција између Ријеке и Манчестер Ситија прекинут због наводног расног вријеђања тамнопутих играча "грађана".

У саопштењу Ситија наводи се да је 19-годишњи Секо Фофана био на мети противничког играча из Ријеке при крају првог полувремена утакмице у Новиграду, па је тренер Патрик Вијера одлучио да повуче екипу са терена.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана