Alimpijević se nada petom meču

Glas Srpske
Alimpijević se nada petom meču

Beograd - Košarkaši Crvene zvezde zbili su redove i za manje od 24 časa odigrali mnogo bolju utakmicu te savladali Budućnost sa 69:59 (17:13, 14:18, 16:17, 22:11) i izjednačili na 1:1 u pobjedama.

Finalna serija biće nastavljena u Podgorici gdje će biti igrana dva meča u petak (20 sati) i subotu, dok bi eventualna majstorica bila odigrana idućeg ponedjeljka u Beogradu. Mnogo veću energiju pokazao je domaći tim kojeg je predvodio Alen Omić sa 15 poena i deset skokova, a pratio ga je Ognjen Dobrić sa deset. Jedini razigran kod gostiju bio je Nemanja Gordić koji je utakmicu završio sa 22 poena, ali nije imao adekvatnu pomoć saigrača.

- Ne smijemo da razmišljamo o onome što je bilo u prvoj i drugoj utakmici, ili čak o tri poraza u nizu od Budućnosti, već samo o onome što slijedi. Bio sam uvjeren da dobijamo drugi meč. Raspoloženje u ekipi je malo bolje zbog izjednačenja, ali što prije moramo zaboraviti ovaj trijumf - rekao je Omić koji je još jednom doživio ovacije publike zbog odlične igre i zalaganja.

Trener Zvezde Dušan Alimpijević izjavio je da su timski došli do pobjede.

- Ne očekujem drugačiju utakmicu od ove dve. Znam šta oni žele posle brejka, ali i mi želimo titulu, nemam ništa protiv da se vratimo u "Pionir" i slavimo u petom meču. Raduje unutrašnja igra, centri su bili odlični. Pero Antić putovaće sa nama u Podgoricu, zglob nije najsjajniji i odlučićemo na dan utakmice hoće li igrati - poručio je Alimpijević koji nije htio da komentariše suđenje, kao ni delegiranje sudija za treću i četvrtu utakmicu.

Pred sam kraj meča došlo je do koškanja između Džejmsa Feldina i Nemanje Gordića, a tenzije su se prenijele i u tunel po završetku meča. Iz uprave Budućnosti rekli su da je nepoznata osoba sa službenom legitimacijom pokušala da nasrne na Gordića. Situaciju je smirivao član FMP-a Filip Čović, inače sin predsjednik Crvene zvezde Nebojše Čovića, koji se zatekao na licu mjesta. Portal CDM prenio je da je došlo do koškanja između sportskog direktora Zvezde Nebojše Ilića i Aleksandra Džikića. Pored toga, brat Kajla Gibsona ušao je u konflikt sa navijačima domaćeg tima, ali na sreću nije bilo većih posljedica.

Prihvatili bismo 1:1

Član Budućnosti Nikola Ivanović prezadovoljan je što na domaći teren dolaze sa 1:1 u seriji.

- Cela serija se igra na mahove i to do sada odlučuje pobednika. Moraćemo da produžujemo dobre momente i da Zvezdine igrače uskratimo za neke stvari kad ih krene. Opet je bilo dosta tvrdo, 1:1 je u seriji, pravo finale. Da nam je neko u subotu ponudio ovaj rezultat svi bismo ga odmah potpisali - rekao je Ivanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana