Власник Дел капа признао кривицу

Горан Обрадовић
Власник Дел капа признао кривицу

Бањалука - Власник бањалучке пицерије "Дел капо" Милан Иванковић, који је ухапшен због сумње да се бавио трговином људи ради вршења проституције и нелегалним организовањем игара на срећу, склопио је са Специјалним тужилаштвом РС споразум о признању кривице којим је предвиђено да буде осуђен на шест мјесеци затвора и да врати противправно стечену корист од око 130.000 марака.

Потврђено је то "Гласу Српске" у Специјалном тужилаштву РС. Наш саговорник из Специјалног тужилаштва казао је да је против Иванковића прије неколико дана подигнута оптужница послије чега је услиједило признање кривице.

Иванковићев адвокат Јадранка Ивановић рекла је да не може ништа причати о овом случају.

- Отишла сам у новинаре, а заборавила сам бити адвокат - казала је Ивановићева.

Према устаљеној пракси споразум о признању кривице бива прослијеђен Окружном суду у Бањалуци, који доноси коначну одлуку.

Иванковић је ухапшен почетком октобра прошле године у акцији "Кубикус". Њему је на терет стављано да је организовао ланац проституције у Бањалуци. Дјевојке су за услуге добијале око 100 евра по сату уколико су се проституисале у Бањалуци, а тарифа је била скупља за услуге изван града. Проституција се одвијала углавном у хотелима, али и по изнајмљеним становима, вилама и на јахтама бањалучких бизнисмена по иностранству. Већина дјевојака су студенткиње 1991. и 1992. годиште, али је било и неколико малољетница.

Током истраге истражиоци Специјалног тужилаштва су из хотела "Талија" изузели материјалне доказе о проституцији у собама у том хотелу.

Акција је трајала неколико мјесеци током којих је Иванковић праћен и прислушкиван због истраге о фалсификовању картица за томболу, а инспектори су том приликом случајно открили и ланац проституције.

Током истраге многи свједоци саслушавани су на тајним локацијама, а истрага је проширена и на неке градове у близини Бањалуке, одакле је дио студенткиња које су бизнисменима пружале сексуалне услуге за новац.

Током истраге утврђено је да Иванковић располаже великом имовином у Бањалуци и да у хрватском љетовалишту Умагу посједује вилу и малу јахту.

Осим Иванковића, у истој акцији је ухапшен и рецепционер у хотелу "Талија" у Бањалуци Миодраг Регодић. Он је прошле седмице такође склопио споразум са Специјалним тужилаштвом и нагодио се на казну од шест мјесеци затвора и 1.000 марака. Регодић се обавезао и да ће свједочити о свему што зна у овом случају укључујући и евентуално свједочење против Иванковића. Према наводима из истраге, Регодић је посједовао бројеве телефона дјевојака које су се бавиле проституцијом и посредовао између њих и гостију тог хотела. Сумња се да су дјевојке за ту "услугу" Регодићу давале и до 20 евра, како би биле сигурне да ће баш неку од њих позвати ако наиђе муштерија.

Томбола

Специјално тужилаштво РС је осим Иванковића због фалсификовања картица за томболу ухапсило још седам особа, које су послије испитивања пуштене на слободу.

Због кривичног дјела фалсификовања исправа били су ухапшени и испитани синови Милана Иванковића Марио и Младен, брат Миливоје, рођаци Јанко и Недељко Иванковић, власник штампарије у Трну која је штампала фалсификоване картице за томболу Ранко Ловре и његов син Драган Ловре.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана