Вишковић: Иницијатори смјене владе замајавају јавност

Срна
Вишковић: Иницијатори смјене владе замајавају јавност

Бањалука - Шеф Клуба посланика СНСД-а у Народној скупштини Републике Српске Радован Вишковић рекао је Срни да је данашњи захтјев ПДП-а да парламент смијени Владу Српске класична замјена теза, јер Владу Српске бира и смјењује скупштинска већина.

Вишковић је рекао да ПДП-а и опозиција немају ту већину и да смјена Владе уопште није у њиховој надлежности.

"Институције Српске - Влада, Народна скупштина и остале, имају подршку и раде у пуном капацитету. Влада ради онолико колико је у датим околностима могуће, иако би сви ми жељели више и боље", истакао је Вишковић.

Он је додао да ће опозиција у Српској тему смјене Владе спиновати наредних дана и говорити о такозваним "црним књигама" /приједлог за изгласавање неповјерења Влади Српске/.

"У том материјалу има свега, а пола од тога није тачно. у појединим табелама су нетачни подаци", указао је Вишковић и додао да је то "промо материјал" за изношење што више лажи и неистина о Влади Српске.

Вишковић је додао да покретачи питања смјене Владе замајавају јавност у Српској како би сакрили чињеницу да немају већину на нивоу БиХ, у Савјету министара и Парламентарној скупштини.

"Како министри из Савеза за промјене уопште раде у Савјету министара када је очито да не постоји парламентарна већина о чему је синоћ говорио и посланик у Парламентарној скупштини Садик Ахметовић. Он је рекао да није тачно да имају 22 гласа. Немају 22, већ 21 или чак и мање", рекао Вишковић.

Он је оцијенио да опозиција, не само да све чини да отежа Влади са нивоа БиХ и Савјета министара, већ гдје год је то могуће настоји да заустави новац која би могао ићи за добробит грађана.

"То се показало и на посљедњој сједници Народне скупштине. Када Влада одлучи да приватизацијом неког пропалог предузећа добије новац из кога би се сервисирале неке обавезе према буџетским корисницима, они и то спречавају, а онда позивају на смјену Владе", нагласио је Вишковић.

Он је навео да би било добро да постоји законско рјешење за смјену опозиције, јер она функционише на преварама и лажима.

"Они су опозиција у Српској, али су три године у власти на нивоу БиХ и у Сарајеву и на овај начин желе да прикрију свој нерад. Треба упитати ту господу шта су урадили за то вријеме за добробит грађана БиХ и Српске", рекао је Вишковић, упозоривши да ће се та штета коју су нанијели морати исправљати годинама.

Замјеник шефа Клуба посланика ПДП-а у Народној скупштини Републике Српске Перица Бундало рекао је данас у Бањалуци да је пред Народном скупштином историјска одговорност да смијени Владу коју је именовала, јер, како каже, времена за чекање нема.

"Свака друга влада биће боља од постојеће", рекао је Бундало, подсјетивши да би 31. маја требало да буде одржана посебна сједница парламета Српске о иницијативи опозиције за изгласавање неповјерења Влади.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана