Тужилаштво наложило истрагу против Лукача

Горан Маунага
Тужилаштво наложило истрагу против Лукача

Сарајево - Тужилаштво ФБиХ наложило је Кантоналном тужилаштву Сарајево спровођење истраге против директора Федералне управе полиције (ФУП) Драгана Лукача због сумњи да је починио кривично дјело шиканирањем, омаловажавањем и на крају отпуштањем са посла инспектора ФУП-а Момчила Тубића.

Налог за истрагу дат је након што је Тубић упутио допис надлежним домаћим институцијама и страним амбасадама у којем је до детаља описао пакао кроз који је прошао након што је Лукача пријавио за кривично дјело. Тубић је допис доставио главном тужиоцу Тужилаштва БиХ, главном федералном тужиоцу, Кантоналном тужилаштву Сарајево и Високом судском и тужилачком савјету БиХ. Допис је прослијеђен и Комисији за безбједност Представничког дома Парламента ФБиХ, Европској комисији, OHR-у те амбасадама САД и Аустрије у БиХ.

На допис је реаговало Федерално тужилаштво и прослиједило налог за покретање истраге против Лукача.

- Оцијенили смо да садржај из поднеска има карактер пријаве кривичног дјела, па смо га доставили на надлежност и даље поступање Кантоналном тужилаштву Сарајево. Истовремено, дали смо упутства за предузимање потребних радњи у вези са провјером навода из Тубићевог поднеска и предузимање других активности из надлежности тог тужилаштва - стоји у обавјештењу које је отписао федерални тужилац Славо Лакић.

 

Детаљније прочитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана