Трнинић: Аутопут преко Кузмина тема сједнице у Требињу

В. К.
Трнинић: Аутопут преко Кузмина тема сједнице у Требињу

Бањалука - Министар саобраћаја и веза Републике Српске Неђо Трнинић потврдио је у петак “Гласу Српске” да ће нови пут који ће повезивати Српску и Србију код Бијељине бити једна од тема на заједничкој сједници влада двију република крајем мјесеца у Требињу.

- О свим пројектима који се тичу инфраструктуре причаћемо на предстојећој сједници са колегама из Србије - изјавио је Трнинић.

Нови пут и мост који би убудуће требало да повезују Српску и Србију најављени су недавно на састанку предсједника РС Милорада Додика и Александра Вучића. Наглашено је да је интегрални аутопут који би повезао Бањалуку и Београд најзначајнији пројекат који желе да изграде двије земље, а већ се тражи и додирна тачка на ријеци Сави или Дрини.

Вучић је у четвртак изјавио да су “Путеви Србије” почели да раде пројекат за спајање аутопута са Српском преко Кузмима у дужини од 19 километара.

Посљедња, осма заједничка сједница влада Српске и Србије одржана је крајем прошле године. Усвојено је 30 закључака међу којима је посебно издвојен Акциони план за развој Подриња. ​

На том подручју је, према тадашњим најавама политичког врха Српске и Србије, планирана сарадња у области туризма, инфраструктуре, саобраћаја, привреде, водопривреде и шумарства и енергетике.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана