Trninić: Autoput preko Kuzmina tema sjednice u Trebinju

V. K.
Trninić: Autoput preko Kuzmina tema sjednice u Trebinju

Banjaluka - Ministar saobraćaja i veza Republike Srpske Neđo Trninić potvrdio je u petak “Glasu Srpske” da će novi put koji će povezivati Srpsku i Srbiju kod Bijeljine biti jedna od tema na zajedničkoj sjednici vlada dviju republika krajem mjeseca u Trebinju.

- O svim projektima koji se tiču infrastrukture pričaćemo na predstojećoj sjednici sa kolegama iz Srbije - izjavio je Trninić.

Novi put i most koji bi ubuduće trebalo da povezuju Srpsku i Srbiju najavljeni su nedavno na sastanku predsjednika RS Milorada Dodika i Aleksandra Vučića. Naglašeno je da je integralni autoput koji bi povezao Banjaluku i Beograd najznačajniji projekat koji žele da izgrade dvije zemlje, a već se traži i dodirna tačka na rijeci Savi ili Drini.

Vučić je u četvrtak izjavio da su “Putevi Srbije” počeli da rade projekat za spajanje autoputa sa Srpskom preko Kuzmima u dužini od 19 kilometara.

Posljednja, osma zajednička sjednica vlada Srpske i Srbije održana je krajem prošle godine. Usvojeno je 30 zaključaka među kojima je posebno izdvojen Akcioni plan za razvoj Podrinja. ​

Na tom području je, prema tadašnjim najavama političkog vrha Srpske i Srbije, planirana saradnja u oblasti turizma, infrastrukture, saobraćaja, privrede, vodoprivrede i šumarstva i energetike.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana