Sarajevo u subotu »glaslo« za Klintonovu, Istočno Sarajevo u nedjelju »glasa« za Trampa

klix.ba
Sarajevo u subotu »glaslo« za Klintonovu, Istočno Sarajevo u nedjelju »glasa« za Trampa

Sarajevo - Ispred sarajevske Katedrale u subotu popodne održan je skup podrške za Hilari Klinton, a u sklopu njene kampanje za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država.

Organizatori kampanje "Sarajevo glasa za Hilari Klinton" poručili su da "svi zajedno svojim simboličnim potpisom šaljemo poruku ljubavi i poruku prijateljstva u svijet".

Od početka skupljanja potpisa pored štanda "Sarajevo glasa za Hilari Klinton" zaustavilo se stotinjak građana Sarajeva. Reporter portala klix.ba saopštava da su štandom posebno oduševljeni turisti, te da su svoj potpis dali i građani čija djeca žive i rade u Sjedinjenim Američkim državama.

Nakon potpisa podrške za kandidatkinju za predsjednicu SAD-a iz reda Demokratske partije, građani su na poklon dobili po jednu majicu sa likom nekadašnje Prve dame i državne sekretarke Sjedinjenih Američkih Država.

"Sjetimo se kada je ne tako daleke 1996. godine Hilari zajedno sa svojom ćerkom Čelsi i još nekoliko javnih osoba organizovala posjetu dobre volje BiH. Hilari je u BiH dolazila kao senatorka, kao državna sekretarka SAD-a, kao građanka i kao prva dama SAD-a, a upravo je BiH bila prva stanica njenim zvaničnim posjetama Balkanu", navode između ostalog organizatori skupa.

Sličan skup, ali ovoga puta u Istočnom Sarajevu, biće organizovan za republikanskog kandidata Donalda Trumpa. Podrška je najavljena za nedjelju u 18 časova na prostoru parka Gavrilo Princip.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana