Радост за малишане у Борику и Обилићеву

В. П.
Радост за малишане у Борику и Обилићеву

Бањалука - Изградња два игралишта за дјецу од двије до 12 година у Обилићеву и Борику, кроз донације друштвено одговорних компанија, почела је јуче. Ријеч је о игралиштима на плажи код Зеленог моста које малишанима поклања Уникредит банка и у Кнежопољској улици, које граде "Арагоста инвест", "Хидро-коп", "Малбашић компани" и "Градип".

- На плажи код Зеленог моста дјеца ће за игру имати на располагању 2.280 метара квадратних. То игралиште садржаваће, између осталог, играчке које служе за развијање снаге, флексибилности и моторике, а поједине справе за игру биће прилагођене дјеци са посебним потребама - рекли су у Градској управи и додали да је у рубним зонама игралишта предвиђено постављање клупа и корпи за отпатке.

Напоменули су да је Уникредит банка за ову инвестицију издвојила око 50.000 КМ и да је иста вриједност игралишта у Кнежопољској улици.

- Реквизити ће бити распоређени на двије одвојене површине, обложене гуменом подлогом за ублажавање пада. На игралишту ће бити постављена  кула са тобоганом и пењалицом, висиномјер, њихалице, љуљашке, клацкалице, вртуљак и друго - навели су у Градској управи.

Напоменули су да ове компаније, поред игралишта у Кнежопољској, истовремено поклањају малишанима још једно у улици Раде Врањешевић чија градња је при крају. 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана