RS najaktivnija u reformi javne uprave

M. Mi.
RS najaktivnija u reformi javne uprave

Banjaluka - Institucije na svim nivoima u BiH ispunile su 66 odsto ciljeva iz revidiranog akcionog plana Strategije reforme javne uprave, a najveći procenat ostvarila je RS, navedeno je u informaciji Savjeta ministara BiH koja je dostavljena Predstavničkom domu Parlamenta BiH.

U ovom dokumentu navedeno je da je Srpska do jula ove godine ispunila 75 odsto ciljeva iz revidiranog akcionog plana, a slijede institucije BiH sa 64 odsto. Na trećem mjestu je FBiH, koja je ispunila 63 odsto ciljeva, dok je na posljednjem mjestu Brčko distrikt sa 61 odsto realizovanih ciljeva iz revidiranog akcionog plana.

Kada je riječ o reformskim oblastima, najviše ciljeva je ostvareno u oblasti institucionalne komunikacije i to 78 odsto, dok je najmanji procenat realizovan u oblasti e-uprave, svega 49 odsto.

- Ključni razlozi što planirani ciljevi i aktivnosti nisu u potpunosti realizovani su, između ostalog, odgađanje početka reforme javne uprave, te nerealno utvrđeni rokovi u planskim dokumentima - navedeno je u informaciji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana