Pri kraju kriterijumi za ocjenu rada diplomata

V. K.
Pri kraju kriterijumi za ocjenu rada diplomata

Sarajevo - Dugoočekivani pravilnik o ocjenjivanju ambasadora i drugih predstavnika BiH u diplomatiji mogao bi uskoro ugledati svjetlost dana nakon što su ispunjeni gotovo svi preduslovi za njegovo usvajanje.

Ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak potvrdio je da je pripremljen prijedlog teksta tog pravilnika, ali da treba vidjeti kakva će biti sudbina izmjena pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva inostranih poslova koji je u proceduri usvajanja još od prošle godine.

- Kada prijedlog izmjena i dopuna pravilnika bude usvojen, Ministarstvo će na prvom kolegijumu modifikovati prijedlog teksta pravilnika o ocjenjivanju ambasadora i drugih i uputiti ga u proceduru usvajanja - naveo je Crnadak.

Prijedlog pravilnika o izmjenama i dopunama Pravilnika o unutrašnjoj organizaciji Ministarstva inostranih poslova je bio jedna od tačaka dnevnog reda posljednje sjednice Savjeta ministara. Poslije sjednice, međutim, nije saopšteno da li je razmatran i kakva je bio stav ministara.

Mnoge inicijative za usvajanje dokumenta koji bi sadržavao kriterijume za ocjenjivanje rada predstavnika BiH u inostranstvu pale su u vodu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana