При крају критеријуми за оцјену рада дипломата

В. К.
При крају критеријуми за оцјену рада дипломата

Сарајево - Дугоочекивани правилник о оцјењивању амбасадора и других представника БиХ у дипломатији могао би ускоро угледати свјетлост дана након што су испуњени готово сви предуслови за његово усвајање.

Министар иностраних послова БиХ Игор Црнадак потврдио је да је припремљен приједлог текста тог правилника, али да треба видјети каква ће бити судбина измјена правилника о унутрашњој организацији Министарства иностраних послова који је у процедури усвајања још од прошле године.

- Када приједлог измјена и допуна правилника буде усвојен, Министарство ће на првом колегијуму модификовати приједлог текста правилника о оцјењивању амбасадора и других и упутити га у процедуру усвајања - навео је Црнадак.

Приједлог правилника о измјенама и допунама Правилника о унутрашњој организацији Министарства иностраних послова је био једна од тачака дневног реда посљедње сједнице Савјета министара. Послије сједнице, међутим, није саопштено да ли је разматран и каква је био став министара.

Многе иницијативе за усвајање документа који би садржавао критеријуме за оцјењивање рада представника БиХ у иностранству пале су у воду.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана