Održan završni predizborni skup SDS-a u Stanarima

Srna
Održan završni predizborni skup SDS-a u Stanarima

Stanari - Lider SDS-a Mladen Bosić večeras je u Stanarima na centralnom predizbornom skupu SDS-a poželio ovoj novoosnovanoj opštini dobar start, da krenu sa pravim ljudima, ističući da je SDS zato i predložio Mladena Kršića kao kandidata za prvog čovjeka opštine.

"Mi smo ubijeđeni da će Kršić znati kako da vrši vlast u interesu građana Stanara", dodao je Bosić.

On je rekao da je "priča premijera Republike Srpske Željke Cvijanović da su Stanari vlasništvo SNSD-a, na neki način slika odnosa vlasti Srpske prema opštinama i građanima".

"Stanari nisu ničije vlasništvo. Stanari su dio Republike Srpske i pripadaju građanima, koji će znati kako da izaberu prvu vlast", dodao je Bosić.

Komentarišući današnju presudu Žalbenog vijeća Haškog tribunala petorici oficira Vojske Republike Srpske, Bosić je rekao da je to bilo očekivano i da "ostavlja gorak ukus da Srpska ništa nije uradila da im pomogne, da stane iza njih u Hagu i pred pravosuđem BiH".

"Nevjerovatna je činjenica da ne postoji jedinstvena arhiva. Načinjena je nepopravljiva šteta i veliki grijeh prema onim ljudima koji su nepravedno osuđeni", istakao je Bosić.

On je rekao da oni koji su se borili za Srpsku i danas razmišljaju o tome hoće li im neko zakucati na vrata da ih vodi u zatvor, te dodao da se nastavlja proces podizanja velikog broja optužnica, da su nekima od njih zahvaćene i političke ličnosti.

Kandidat SDS-a za načelnika opštine Stanari Kršić istakao je na završnom predizbornom skupu da SDS sa svojim koalicionim partnerom PDP-om očekuje pobjedu na lokalnim izborima u ovoj opštini.

On je dodao da predstoji što skorije formiranje organa zakonodavne i izvršne vlasti i uspostavljanje administracije, kao i da će zadatak biti težak, ali da očekuje da će opština Stanari ubrzo "procvjetati".

Prvi lokalni izbori u novoosnovanoj opštini Stanari biće održani u nedjelju, 1. februara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana