Одржан завршни предизборни скуп СДС-а у Станарима

Срна
Одржан завршни предизборни скуп СДС-а у Станарима

Станари - Лидер СДС-а Младен Босић вечерас је у Станарима на централном предизборном скупу СДС-а пожелио овој новооснованој општини добар старт, да крену са правим људима, истичући да је СДС зато и предложио Младена Кршића као кандидата за првог човјека општине.

"Ми смо убијеђени да ће Кршић знати како да врши власт у интересу грађана Станара", додао је Босић.

Он је рекао да је "прича премијера Републике Српске Жељке Цвијановић да су Станари власништво СНСД-а, на неки начин слика односа власти Српске према општинама и грађанима".

"Станари нису ничије власништво. Станари су дио Републике Српске и припадају грађанима, који ће знати како да изаберу прву власт", додао је Босић.

Коментаришући данашњу пресуду Жалбеног вијећа Хашког трибунала петорици официра Војске Републике Српске, Босић је рекао да је то било очекивано и да "оставља горак укус да Српска ништа није урадила да им помогне, да стане иза њих у Хагу и пред правосуђем БиХ".

"Невјероватна је чињеница да не постоји јединствена архива. Начињена је непоправљива штета и велики гријех према оним људима који су неправедно осуђени", истакао је Босић.

Он је рекао да они који су се борили за Српску и данас размишљају о томе хоће ли им неко закуцати на врата да их води у затвор, те додао да се наставља процес подизања великог броја оптужница, да су некима од њих захваћене и политичке личности.

Кандидат СДС-а за начелника општине Станари Кршић истакао је на завршном предизборном скупу да СДС са својим коалиционим партнером ПДП-ом очекује побједу на локалним изборима у овој општини.

Он је додао да предстоји што скорије формирање органа законодавне и извршне власти и успостављање администрације, као и да ће задатак бити тежак, али да очекује да ће општина Станари убрзо "процвјетати".

Први локални избори у новооснованој општини Станари биће одржани у недјељу, 1. фебруара.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана