Novalić: Vlade Srpske i FBiH imaju odličnu Saradnju

Novalić: Vlade Srpske i FBiH imaju odličnu Saradnju 04.10.2017 09:49 | Srna

Sarajevo - Predsjednik Vlade Federacije BiH /FBiH/ Fadil Novalić rekao je da Vlada Republike Srpske i Vlada FBiH imaju odličnu saradnju i da su premijer Srpske Željka Cvijanović i on, kao i resorni ministri u redovnoj komunikaciji.

Novalić je istakao da su i Cvijanovićeva i on svjesni da su ekonomija i razvoj ključni za svakog građanina BiH, bez obzira na to u kojem entitetu živi i radi.


"Takođe, svjesni smo da su naše dvije privrede sistem spojenih posuda i da razvoj jednog entiteta nije moguć bez razvoja onog drugog, niti se jedan entitet može razvijati nauštrb drugog", rekao je Novalić, prenosi N1.

On je naveo da će jedna od glavnih tema današnje zajedničke sjednice dvije vlade biti siva ekonomija upravo zato što se na njenom primjeru najbolje vidi neophodnost zajedničkog djelovanja.

"Ne možemo se boriti protiv sive ekonomije u samo jednom dijelu BiH, jer bi to dovelo do njenog procvata u drugom dijelu", naglasio je Novalić.

On je rekao da se nada da će današnja sjednica donijeti još više zajedničkih rješenja i još više povezati dva entiteta.

"Jačanje saradnje Federacije i Republike Srpske, usklađivanje i harmonizacija zakona, te uzajamnu pomoć u ispunjavanju obaveza iz Reformske agende smatram prioritetima moje vlade, a mislim da bi isto to mogle reći i naše kolege iz Banjaluke", dodao je Novalić.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica