Na Vozući pronađeni posmrtni ostaci sedam ubijenih Srba

Agencije
Na Vozući pronađeni posmrtni ostaci sedam ubijenih Srba

Banjaluka - Na lokaciji Podsjelovo, na širem lokalitetu Vozuće, pronađeni su kompletni posmrtni ostaci tri osobe i nekompletni posmrtni ostaci četiri osobe.

Ekshumacija je provedena po nalogu postupajućeg tužioca, a koordinisao je istražitelj Posebnog odjeljenja za ratne zločine Tužilaštva BiH.

Prema dostupnim informacijama i dokazima, radi se o žrtvama srpske nacionalnosti koje su ubijene na lokalitetu Vozuće 1995. godine.

Pronalazak ovih posmrtnih ostataka značajno će doprinijeti procesuiranju predmeta ratnih zločina na području Vozuće, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Posmrtni ostaci biće prevezeni u Banjaluku, gdje će biti izvršeno sudsko-medicinsko vještačenje pronađenih posmrtnih ostataka kao i utvrđivanje identiteta žrtava putem DNK analize.

Proces ekshumacije će biti nastavljen u narednom periodu.

Članovi Tužilaštva BiH zajedno s partnerskim institucijama učestvuju u procesima ekshumacija gotovo svakodnevno, na lokacijama u svim krajevima BiH, na kojima se traga za posmrtnim ostacima žrtava iz proteklog rata.

Ekshumaciju kod Vozuće koordinisao je istražitelj Tužilaštva BiH, a u procesu ekshumacije učestvovali su predstavnici Instituta za nestale osobe (INO) BiH, ljekar sudske medicine, pripadnici policije MUP-a ZDK-a, kao i pripadnici BH MAC i Federalne uprave civilne zaštite, saopšteno je iz Tužilaštva BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana