Млађеновић елиминисао Пандуревићеву

Ведрана Кулага
Млађеновић елиминисао Пандуревићеву

Братунац - Члан Главног одбора и високи функционер СДС-а Александра Пандуревић није добила подршку Општинског одбора странке у Братунцу за кандидатуру у Главни одбор јер је већина дигла руку за предсједника братуначког СДС-а Недељка Млађеновића.

Послије сједнице одржане у четвртак увече Млађеновић је изашао као једини кандидат Општинског одбора Братунац за Главни одбор странке. Занимљиво је да је лобирањем елиминисао Пандуревићеву која има вишеструко већу тежину и у странци и у бирачком тијелу, што је показала и на протеклим изборима освојивши неупоредиво више гласова.

- Млађеновић је излобирао да братуначки СДС предложи само једног кандидата и да то буде управо он. То је учинио страхујући да неће проћи у Главни одбор ако номинују два кандидата, а посебно ако то буде Пандуревићева, против које на сједници Скупштине странке не би имао никакве шансе - рекао је извор “Гласа Српске” из братуначког СДС-а наводећи да је Млађеновић чак пријетио оставком ако не буде предложен.

Према његовим ријечима, Млађеновић је звао појединачно све чланове одбора и лобирао да делегирају само једног кандидата и да га подрже.

- То му није било тешко јер су у локалном одбору углавном људи које је он инсталисао. Братуначки СДС је непотистичка организација у коју је Млађеновић примио цијеле породице. Чланови Општинског одбора су и његови провјерени кадрови, отац и син Славољуб и Давор Млађеновић - рекао је наш извор.

Пандуревићева се у петак није јављала на телефонске позиве, а Млађеновић је потврдио да је она била у трци за кандидата за Главни одбор, али да је он добио подршку.

- Била је и Александра заинтересована, али одбор се одлучио за мене. Сједница је протекла добро. Мене су предложили и подржали и очекујем да ћу бити члан Главног одбора - рекао је Млађеновић и додао да не зна напамет колико је ко од њих добио гласова на сједници Општинског одбора.

Према његовим ријечима, приједлози општинских одбора иду пред Регионални одбор странке који доноси одлуку и предлаже кандидате на сједници Скупштине СДС-а. Сједница Регионалног одбора требало је да буде одржана у петак увече у Зворнику. Регија Бирач има осам општинских одбора, а за њих је резервисано седам мјеста у Главном одбору. Скупштина СДС-а на којој ће бити изабрани предсједник и Главни одбор странке биће одржана 10. маја у Бањалуци.

Број гласова

Недељко Млађеновић је на прошлогодишњим општим изборима био кандидат за посланика у Народној скупштини РС и у изборној јединици седам у којој је из седам општина добио 2.722 гласа. Александра Пандуревић је освојила мандат у Парламенту БиХ са 26.867 гласова у изборној јединици три која обухвата 27 општина, а само у Братунцу је добила 2.060.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана