Milorad Dodik, predsjednik RS: Čaviću sam nudio direktorsko, Borenoviću mjesto u Vladi

Agencije
Milorad Dodik, predsjednik RS: Čaviću sam nudio direktorsko, Borenoviću mjesto u Vladi

Beograd - Predsjednik RS Milorad Dodik poručio je da ne dozvoljava ni minimalno davanje prava Srpske za BiH u koju ne vjeruje i dodao da sadašnji predstavnici RS u BiH smatraju da ne moraju da poštuju njene i stavove njenog parlamenta, zbog čega i nastaje konflikt između njega i njih.

On je gostujući u ponedjeljak uveče na beogradskoj TV Hepi, na insistiranje voditelja da otkrije neke tajne, kazao da je lideru NDP-a Draganu Čaviću nudio da bude direktor "Autoputeva", ali da ovaj to nije htio.

- Pošto je vidio da je to uspjelo, sada se ražestio, pa mu je krivo - rekao je Dodik, te dodao da je i Branislavu Borenoviću iz PDP-a nudio da uđe u Vladu.

Govoreći o opoziciji, Dodik je rekao da nema animozitet ni prema kome i da mu lider SDS-a Mladen Bosić odgovara kao "nesposoban predsjednik SDS-a".

- Zašto bih ja mijenjao njega kada je on partiju koja je imala 25 odsto sveo na 11 odsto. Pa, on je za mene odličan - rekao je Dodik i dodao da mu ne smeta ni Čavić koji je priznao 8.600 srebreničkih žrtava muslimana, nakon čega se na toj neistini počelo govoriti da je to genocid i da je RS genocidna tvorevina.

Kazao je da je njegov problem sa strancima što ne vjeruje u BiH, a oni misle da to treba da bude jedna zemlja. Rekao je da ga ne zanima da se dodvorava i bude lijep nekom strancu već da može, kada mu istekne mandat i prestane da se bavi politikom, da prođe Banjalukom i da ljudi kažu: "Poštovanje, gospodine Dodik", a ne da pljuju za njim.

Kazao je da je RS nastala na strahu od Jasenovca u kojem je pobijeno pola miliona Srba.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana