Mektić mora da dostavi informaciju o transkriptima

G. M.
Mektić mora da dostavi informaciju o transkriptima

Sarajevo - Zajednička komisija za odbranu i bezbjednost Parlamenta BiH usvojila je juče zaključak kojim je zadužila Ministarstvo bezbjednosti da Parlamentu dostavi informaciju o transkriptima navodnog presretnutog razgovora predsjednika RS Milorada Dodika i novinara RTRS-a Mate Đakovića, koji inkriminiše glavnog tužioca BiH Gorana Salihovića.

Zatraženo je i da nakon toga kolegijumi oba doma Parlamenta odrede parlamentarnu komisiju koja je nadležna za njeno razmatranje. Član komisije Dušanka Majkić iz SNSD-a, koja je jedina glasala protiv zaključka, smatra da SDS od te komisije pokušava da napravi svoj izborni štab.

- Ako i postoje takvi transkripti, to nije nadležnost ove komisije. Pitam ko je snimao? Ministarstvo bezbjednosti uložilo je ogromna sredstva za opremu za prisluškivanje. To je zatvoreni krug SDS-a koji čine Agencija za istrage i zaštitu BiH (SIPA), Parlament i Ministarstvo bezbjednosti. Ministar bezbjednosti Dragan Mektić nije ovlašćen da snima razgovore - rekla je Majkićeva.

Zamjenik šefa komisije Borislav Bojić, koji je inicirao raspravu, naveo je da je neophodno utvrditi da li je snimanje navodnog razgovora vršeno po nalogu Tužilaštva BiH i da li je time prekršen zakon.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana