Мектић мора да достави информацију о транскриптима

Г. М.
Мектић мора да достави информацију о транскриптима

Сарајево - Заједничка комисија за одбрану и безбједност Парламента БиХ усвојила је јуче закључак којим је задужила Министарство безбједности да Парламенту достави информацију о транскриптима наводног пресретнутог разговора предсједника РС Милорада Додика и новинара РТРС-а Мате Ђаковића, који инкриминише главног тужиоца БиХ Горана Салиховића.

Затражено је и да након тога колегијуми оба дома Парламента одреде парламентарну комисију која је надлежна за њено разматрање. Члан комисије Душанка Мајкић из СНСД-а, која је једина гласала против закључка, сматра да СДС од те комисије покушава да направи свој изборни штаб.

- Ако и постоје такви транскрипти, то није надлежност ове комисије. Питам ко је снимао? Министарство безбједности уложило је огромна средства за опрему за прислушкивање. То је затворени круг СДС-а који чине Агенција за истраге и заштиту БиХ (SIPA), Парламент и Министарство безбједности. Министар безбједности Драган Мектић није овлашћен да снима разговоре - рекла је Мајкићева.

Замјеник шефа комисије Борислав Бојић, који је иницирао расправу, навео је да је неопходно утврдити да ли је снимање наводног разговора вршено по налогу Тужилаштва БиХ и да ли је тиме прекршен закон.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана