Мектић: Још једно лице у фокусу безбједносних агенција

Срна
Мектић: Још једно лице у фокусу безбједносних агенција

Сарајево - Министар безбједности БиХ Драган Мектић изјавио је да се у везу са нападачем у Зворнику, осим лица које је јутрос ухапшено, доводи још једно лице према којем су у току оперативне активности безбједносних агенција.

Мектић је рекао да је терористичким нападом на Полицијску станицу у Зворнику тероризам ударио на БиХ и да је она дефинитивно у проблему са тероризмом.

"У БиХ имамо екстремно радикалне насилне идеологије, терористичку идеологију, организације које заговарају ту идеологију, појединце који врбују, наговарају и финансирају такве догађаје. БиХ се мора укључити у рјешавање тог проблема", рекао је Мектић новинарима, док је у току била хитна сједница Савјета министара БиХ поводом напада у Зворнику.

Према Мектићевим ријечима, синоћњи напад је био намјеран са умишљајем иако нападач није евидентиран у базама података безбједносних и обавјештајних агенција.

Он је најавио да ће главнина закључака које ће на данашњој сједници донијети Савјет министара БиХ бити упућена безбједносним агенцијама у смислу боље и квалитетније коорадинације, размјене безбједносних података и информација, као и да безбједносне агенције морају боље да међусобно кооридинишу.

Мектић је истакао да је Савјет министара БиХ енергично осудио овај терористички чин и изразио саучешће породицама погинулог и изразио наду у брз опоравак повријеђених.

Мектић: Дојаве о терористичком акту стизале од грађана БиХ из Аустралије

Драган Мектић, министар безбједности БиХ, рекао је данас да су сигурносне агенције у БиХ имале одређене најаве да би се могао десити терористички акт.

Истакао је да су се чак спомињале институције власти и полицијске станице.

На питанује новинара, зашто није предузето нешто конкретно по том питању, одговорио је да ће то утврдити истрага.

"Важно је нагласити да су дојаве стизале од држављана БиХ који живе у Аустралији", закључио је Мектић

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана