Mektić: Još jedno lice u fokusu bezbjednosnih agencija

Srna
Mektić: Još jedno lice u fokusu bezbjednosnih agencija

Sarajevo - Ministar bezbjednosti BiH Dragan Mektić izjavio je da se u vezu sa napadačem u Zvorniku, osim lica koje je jutros uhapšeno, dovodi još jedno lice prema kojem su u toku operativne aktivnosti bezbjednosnih agencija.

Mektić je rekao da je terorističkim napadom na Policijsku stanicu u Zvorniku terorizam udario na BiH i da je ona definitivno u problemu sa terorizmom.

"U BiH imamo ekstremno radikalne nasilne ideologije, terorističku ideologiju, organizacije koje zagovaraju tu ideologiju, pojedince koji vrbuju, nagovaraju i finansiraju takve događaje. BiH se mora uključiti u rješavanje tog problema", rekao je Mektić novinarima, dok je u toku bila hitna sjednica Savjeta ministara BiH povodom napada u Zvorniku.

Prema Mektićevim riječima, sinoćnji napad je bio namjeran sa umišljajem iako napadač nije evidentiran u bazama podataka bezbjednosnih i obavještajnih agencija.

On je najavio da će glavnina zaključaka koje će na današnjoj sjednici donijeti Savjet ministara BiH biti upućena bezbjednosnim agencijama u smislu bolje i kvalitetnije kooradinacije, razmjene bezbjednosnih podataka i informacija, kao i da bezbjednosne agencije moraju bolje da međusobno kooridinišu.

Mektić je istakao da je Savjet ministara BiH energično osudio ovaj teroristički čin i izrazio saučešće porodicama poginulog i izrazio nadu u brz oporavak povrijeđenih.

Mektić: Dojave o terorističkom aktu stizale od građana BiH iz Australije

Dragan Mektić, ministar bezbjednosti BiH, rekao je danas da su sigurnosne agencije u BiH imale određene najave da bi se mogao desiti teroristički akt.

Istakao je da su se čak spominjale institucije vlasti i policijske stanice.

Na pitanuje novinara, zašto nije preduzeto nešto konkretno po tom pitanju, odgovorio je da će to utvrditi istraga.

"Važno je naglasiti da su dojave stizale od državljana BiH koji žive u Australiji", zaključio je Mektić

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana