Куда иде СДС

Срна
Куда иде СДС

Бањалука, Добој - Сједница Главног одбора СДС-а, која је првобитно била планирана да буде одржана овог викенда, одгођена је за наредни, потврдио је у петак за “Независне” Вукота Говедарица, предсједник СДС-а.

Он је рекао да је разлог одсуство неких важних чланова, који ће се вратити до наредне седмице.

“Сматрали смо да је боље одгодити сједницу за сљедећи викенд и тако избјећи непотребне и погрешне спекулације о томе ко се појавио, а ко није. На примјер, Мићо Мићић ће бити у Македонији, а биће одсутни и још неки функционери”, рекао је Говедарица.

Додао је да очекује да странка на сједници Главног одбора дефинише да ли је остала на оним политичким принципима од прије и током избора или мијења свој политички курс.

“Такође очекујем да странка буде досљедна у политичком смислу и да останемо на линији оних политика и идеја на основу којих су нам грађани поклонили повјерење на протеклим изборима. Од свих чланова странке очекујем јединство. Наравно да је потпуно нормално да не мислимо сви исто, али оно у вези с чим нема одступања је да морамо сви поштовати одлуке које странка доноси и да нико нема право да ради шта хоће и да крши страначке одлуке и документе”, закључио је Говедарица.

С друге стране, Градски одбор Добој пружио је у петак подршку Обрену Петровићу, дојучерашњем предсједнику тог одбора, којег је Говедарица искључио из странке.

Сједницу је сазвао Данијел Јошић, замјеник предсједника Градског одбора, а осудили су “самовољу Вукоте Говедарице због искључивања Петровића из чланства, те затражили смјену лидера СДС-а”. 

“Неко по сваку цијену жели да уништи СДС, али Добој сигурно неће”, поручио је  Обрен Петровић, градоначелник Добоја.

“Нека уништавају, мене су они искључили самог, нико није са мном ни разговарао. Значи, не учествујем у том уништавању. Они даље нека и наставе, али неће уништити Добој. Ја ћу се борити свим расположивим средствима да заједно с предсједником РС и предсједницом Владе РС даље наставим с радом”, каже Петровић.

Након његовог искључења у појединим медијима се појавила информација да је на улазним вратима овдашњег  СНСД-а, а на наше питање да то прокоментарише, он је дипломатски одговорио:

“Је ли могуће да СНСД жели да ја будем њихов члан или предсједник чак СНСД-а, а СДС који стално побјеђује не жели? Је ли ви видите онда перспективу СДС-а, је ли видите перспективу СНСД-а? Значи, ово је странка (СНСД) која жели људе који побјеђују”, казао је Петровић, те за себе рекао да је “један мали политичар који се на нивоу града Добоја борио свим средствима за добробит грађана”.

Да ли ће се вратити у СДС уколико са челне позиције оде Говедарица, Петровић је казао да сматра да лидер странке неће поднијети оставку.

“Ако не буде Главног одбора СДС-а, ја мислим да ће они доста људи искључити, и ту неће више бити краја. Неки ће можда почети напуштати сами”, навео је Петровић, новоизабрани посланик у Представничком дому парламента БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана