Крешић тражи изјашњење Мектића и истрагу у агенцијама

Д. М.
Крешић тражи изјашњење Мектића и истрагу у агенцијама

Мостар - Замјеник министра безбједности БиХ Мијо Крешић изјавио је да “функционери одговорни за измишљање афере” по којој је он заједно с хрватским конзулом у Тузли Иваном Бандићем и новинаром Матом Ђаковићем повезан с наводном акцијом хрватске СОА у подметању наоружања селефијама у БиХ, треба да буду процесуирани.

- Они који су из државних институција учествовали у овој сплетки морају бити предмет истраге. У томе смислу мора се до краја разјаснити како, ко и на који начин је манипулисао и износио нетачне информације - рекао је Крешић у Мостару.

Крешић је најавио да ће од њему надређеног министра безбједности Драгана Мектића који је поновио тврдње да је афера постојала, те да је Тужилаштво БиХ настоји заташкати, затражити да се службено изјасни, као и да ће тражити сусрет са свим директорима полицијских агенција како би се разјасниле ове тврдње и провеле интерне истраге.

- Затражићу да се спроведу интерне истраге у агенцијама и оне се морају спровести како би се видјело на који је начин дошло до свега овога - рекао је Крешић.

Он је оцијенио да је погубно то што Драган Мектић наставља да негира извјештаје полицијских структура и одлуку Тужилаштва БиХ и ремети односе са Хрватском.

- Нама је Хрватска први сусјед, чланица Европске уније и НАТО-а, а актери ове афере су у доброј мјери нарушили те добросусједске односе - истакнуо је Крешић.

Тужилаштво БиХ обуставило је истрагу против Крешића, Бандића и Ђаковића наводећи да их нико од свједока или безбједносних и полицијских агенција није повезао с наводном афером, а покренуо је истрагу против Мектића због злоупотребе положаја или овлашћења, одавања тајних података и давања лажног исказа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана