Караџићев адвокат најављује захтјев за ревизију пресуде

Агенције
Караџићев адвокат најављује захтјев за ревизију пресуде

ХАГ - Другостепена пресуда која је данас изречена Радовану Караџићу јесте правоснажна али није коначна, јер и даље има право на ванредни правни лијек - ревизију, рекао је за Тањуг члан Караџићевог правног тима адвокат Горан Петронијевић.

"Ми ћемо га сутра посетити и размотрити могућност да од свих ових доказа који су од нас прикривени у току првостепеног поступка од стране тужилаштва, сачинимо ново чињенично стање које ће нам бити довољан разлог за подношење захтева за ревизију", прецизирао је Петронијевић.

Он је додао да ће у том дијелу правне борбе, бити учињен још један правни напор да се дође до истине.

Коментаришући данашњу пресуду којом је Караџићу казна од 40 година затвора повећана на доживотни затвор, Петронијевић каже да је то било очекивано.

"Ово је одраз стања на терену. Кад год је притисак према Републици Српској и према Србима, овакве пресуде су увек биле нека врста компензације. Тако да се осим овога што се данас догодило није се друго ни могло очекивати", навео је адвокат.

Прва изјава Радована Караџића након што је сазнао да је осуђен на доживотни затвор

Фото: Тањуг/АП ђ Прва изјава Радована Караџића након што је сазнао да је осуђен на доживотни затвор

- Након изрицања пресуде на доживотни затвор, преко адвоката, огласио се Радован Караџић који је рекао да “пресуда нема везе са правдом”.

Ове ријечи медијима је пренио његов адвокат Горан Петронијевић, који је са Караџићем био у судници током изрицања пресуде.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана