Inspektori i tužilac dobili priznanja FBI-ja

G. M.
Inspektori i tužilac dobili priznanja FBI-ja

Banjaluka - Šest pripadnika Odjeljenja za sprečavanje visokotehnološkog kriminaliteta MUP-a RS i tužilac Okružnog tužilaštva u Banjaluci Aleksandar Simonović dobili su juče zahvalnice direktora američkog Federalnog istražnog biroa (FBI) za saradnju i doprinos u međunarodnim akcijama sprečavanja visokotehnološkog kriminala.

Pripadnik FBI-ja Džon Bivona uručio je zahvalnicu u ime direktora američke agencije šefu Odjeljenja za sprečavanje visokotehnološkog kriminaliteta Draženu Višnjiću. Ministar unutrašnjih poslova RS Dragan Lukač istakao je da su priznanja značajna i za policajce i za MUP koji je ponosan na dugogodišnju saradnju sa FBI-jem.

- Imamo dobre policajce i stručnjake za sajber kriminal. FBI je to prepoznao i zato intenzivno sarađujemo u borbi protiv sajber kriminala na svjetskom nivou - rekao je Lukač nakon prijema za delegaciju FBI-ja.

Ministar pravde RS Anton Kasipović rekao je da je zahvalnica direktora FBI-ja Simonoviću prvo priznanje te vrste na jugoistoku Evrope.

- Riječ je o priznanju za pojedince i institucije RS nakon sveobuhvatne međunarodne akcije u sklopu borbe protiv sajber kriminala koja je imala pozitivan ishod - rekao je Kasipović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana