Инспектори и тужилац добили признања FBI-ја

Г. М.
Инспектори и тужилац добили признања FBI-ја

Бањалука - Шест припадника Одјељења за спречавање високотехнолошког криминалитета МУП-а РС и тужилац Окружног тужилаштва у Бањалуци Александар Симоновић добили су јуче захвалнице директора америчког Федералног истражног бироа (FBI) за сарадњу и допринос у међународним акцијама спречавања високотехнолошког криминала.

Припадник FBI-ја Џон Бивона уручио је захвалницу у име директора америчке агенције шефу Одјељења за спречавање високотехнолошког криминалитета Дражену Вишњићу. Министар унутрашњих послова РС Драган Лукач истакао је да су признања значајна и за полицајце и за МУП који је поносан на дугогодишњу сарадњу са FBI-јем.

- Имамо добре полицајце и стручњаке за сајбер криминал. FBI је то препознао и зато интензивно сарађујемо у борби против сајбер криминала на свјетском нивоу - рекао је Лукач након пријема за делегацију FBI-ја.

Министар правде РС Антон Касиповић рекао је да је захвалница директора FBI-ја Симоновићу прво признање те врсте на југоистоку Европе.

- Ријеч је о признању за појединце и институције РС након свеобухватне међународне акције у склопу борбе против сајбер криминала која је имала позитиван исход - рекао је Касиповић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана