Двадесетпетогодишњи Бањалучанин увукао мушкарца у стан па му отео паре и „мерцедес“

Н. Б.
Двадесетпетогодишњи Бањалучанин увукао мушкарца у стан па му отео паре и „мерцедес“

Бањалука - Милан Малић (25) из Бањалуке ухапшен је након што је напао Горана М. (54) украо му 100 КМ као и кључеве од „мерцедеса“ у Вилсоновој улици у овом граду.

Малић је у петак око 10.40 часова пресрео Горана М. и  увукао га у свој стан гдје га је напао, опљачкао и узео му кључеве од аутомобила. Након пљачке, лопов је сјео у украдени аутомобил и побјегао. Бањалучка полиција је истог дана око 16 часова ухапсила осумњиченог и пронашла „мерцедес“ који је вратила власнику.

- Након комплетирања предмета против осумњиченог М. М. биће достављен извјештај Окружном тужилаштву у Бањалуци за кривично дјело угрожавање безбједности - рекла је портпарол Полицијске управе Бањалука Марија Марконовић.

Малић је одраније познат по криминалним радњама. У септембру ове године ухапшен је због сумње да је заједно са Небојшом Микићем (38) у Бањалуци брутално премлатио Н. Ш. (21) из Чајнича. Инцидент се догодио касно навече када се младић шетао са дјевојком у улици Саве Ковачевића.

Они су се враћали из ноћног провода, када им је у сусрет наишла група мушкараца. Наводно су му нешто добацили, а он им је узвратио и избила је свађа која је прерасла у тучу. Очевици су испричали да су младића тукли и циглама, а престали су када су људи из оближњих зграда почели да галаме. Послије премлаћивања Н. Ш. је превезен у Универзитетски клинички центар у Бањалуци, гдје су му констатоване повреде костију лица и главе. Послије привођења, двојац је пуштен да се брани са слободе.

Малић је у јануару ове године ухапшен због сумње да је суграђанину у насељу Старчевица украо и запалио „џету“ заједно са Ранком Добрашем (21). Одраније је познат и по крађама у Бањалуци које је такође починио са Добрашем.

Незванично сазнајмо да је опљачкани Горан М. познати наркоман.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана