Директор Дома ученика Добој: Нисам крао хуманитарну помоћ

Срна
Директор Дома ученика Добој: Нисам крао хуманитарну помоћ

Добој - Директор Дома ученика Добој Давор Видаковић демантовао је медијске наводе да је крао хуманитарну помоћ из овог дома, истичући да је дио помоћи, која је стигла из њемачког града Келна, дистрибуисао својим колегама којима је имовина страдала у поплави, те за неколико угрожених породица.

Видаковић подсјећа да је 23. маја испред Дома ученика Добој стигао комби са хуманитарном помоћи, коју су скупили православни парохијани црквене општине Келн за помоћ поплављенима у Добоју.

"Пошто је један од иницијатора те акције био мој брат Миленко Видаковић који, такође, живи у Келну, контактирао ме је да примимо тај комби у којем се дио помоћи налазио за мене и наше родитеље који су, такође, поплављени у Маглају", наводи Видаковић у саопштењу.

Он истиче да је са својим радницима и сарадницима дио помоћи дистрибуисао тамо гдје је потребно, о чему има валидну фотодокументацију.

"Помоћ је дистрибуисана васпитачима Мирославу Завођи и Гојку Шуматићу, домару Драгану Симићу и чистачици Ружи Маљеновић, те поплављеним породицама Божановић у добојском насељу Усора, угроженој породици Ракановић у насељу Стари Град, једној угроженим породицама у селу Крсно Поље код Маглаја, те породицама Ђурић, Илкић, Гајић и Митровић", прецизирао је Видаковић.

Видаковић наводи да је у централном дневнику "БН телевизије" објављен аматерски снимак на којем наводно "краде" куманитарну помоћ из Дома ученика.

"Оно што на снимку ја уносим у аутомобил су храна и пелене, које су дате малој дјеци. Ја сам на овај чин изузетно поносан, не стидим се што сам помогао унесрећенима. Када бих опет имао овакву прилику, исто бих учинио, па нека ми суде ако сам крив што помажем људима", наводи Видаковић.

Он истиче да му је "овим шпијунирањем док се бавим хуманитарним радом, те клеветањем и срамоћењем пред јавношћу, повријеђено људско достојанство".

"Повријеђен сам и као човјек и као неко ко је сам преживио породичну трагедију и смрт два блиска рођака у овој несрећи. Због тога ћу против лица која су сачинила овај снимак поднијети кривичну пријаву, а против БН телевизије тужбу за клевету и претрпљену душевну бол мене и моје породице", навео је Видаковић.

Он додаје да је, као носилац јавне функције, дужан да јавности покаже "каквим се прљавим методама користе поједини медији да би сакрили стварни криминал око крађе хуманитарне помоћи у Добоју, као и око директне кривичне одговорности за катастрофалне поплаве у овом граду и смрти 10 лица".

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана