Dignuti u vazduh automobili biznismena i graničara

S. Amidžić, K. Ćirković
Dignuti u vazduh automobili biznismena i graničara

Bratunac - Automobil "opel insinija" biznismena iz Bratunca Radivoja Đurkovića i "pasat" pripadnika Granične policije BiH Dejana Jovičića uništeni su juče u dvije odvojene eksplozije u tom gradu.

Policija traga za nepoznatim osobama, koje su postavile eksplozivne naprave ispod pomenutih vozila, ali se juče povodom ova dva slučaja nije detaljnije izjašnjavala.

Vlasnik picerije "Rafaelo" u Bratuncu i biznismen Radivoje Đurković juče ujutro oko osam časova aktivirao je eksploziv, koji je bio podmetnut pod njegov automobil "opel insinija" u trenutku kada je startovao motor. Prednji dio vozila je uništen, a oštećenja je pretrpjela i njegova kuća u Drinskoj ulici. Na sreću, on je prošao nepovrijeđen u ovom atentatu.

- U gradu me znaju kao privrednika, koji se bori da radi i pošteno zaradi. Nikada ni sa kim se nisam zamjerio niti sam kome šta dužan. Zato i ne strahujem za svoj život. Ne sumnjam ni na koga. Porodica jeste uznemirena, ali vjerujem u policiju da će otkriti ko je podmetnuo bombu pod moj automobil - kazao je Đurković.

Naglasio je da je čuo da je i pod vozilo graničnog policajca Dejana Jovičića u Bratuncu podmetnuta bomba, ali da vjeruje da te dvije eksplozije nisu povezane.

- Jovičića poznajem iz viđenja, ali nemamo nikakvih dodirnih tačaka, tako da sam ubijeđen da podmetanje bombe pod njegov automobil nema veze sa ovim mojim slučajem - zaključio je Đurković.

Kako nezvanično saznajemo, Đurković je nedavno dobio prijeteće poruke putem mobilnog telefona, što je prijavio policiji.

Oko pet časova ujutro stanovnike Bratunca probudila je eksplozija na parkingu u ulici 17. aprila u kojoj je oštećen prednji dio vozila "pasat" graničnog policajca Dejana Jovičića.

- Kada je eksplodirala bomba, zgrada se protresla. Vidjela sam komšije na prozorima od kojih sam i saznala šta se desilo - kazala je stanarka zgrade u ulici 17. aprila, koja nije željela da joj objavimo ime.

Juče nismo uspjeli da stupimo u kontakt sa Jovičićem kako bismo čuli i njegovo mišljenje o podmetanju bombe pod njegov automobil.

Prijedor

Automobil "golf 5", skuter, zimnica i alat izgorjeli su u požaru proteklog vikenda u garaži O. G. u naselju Liskovica kod Prijedora. Povrijeđenih nije bilo. Vatra je planula u subotu oko 23.30 časova. Sumnja se da je požar podmetnut, a materijalna šteta, koju je prijavio O. G, procjenjuje se na oko 20.000 maraka. Šta je uzrok požara, biće poznato nakon policijske istrage.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana