Дигнути у ваздух аутомобили бизнисмена и граничара

С. Амиџић, К. Ћирковић
Дигнути у ваздух аутомобили бизнисмена и граничара

Братунац - Аутомобил "опел инсинија" бизнисмена из Братунца Радивоја Ђурковића и "пасат" припадника Граничне полиције БиХ Дејана Јовичића уништени су јуче у двије одвојене експлозије у том граду.

Полиција трага за непознатим особама, које су поставиле експлозивне направе испод поменутих возила, али се јуче поводом ова два случаја није детаљније изјашњавала.

Власник пицерије "Рафаело" у Братунцу и бизнисмен Радивоје Ђурковић јуче ујутро око осам часова активирао је експлозив, који је био подметнут под његов аутомобил "опел инсинија" у тренутку када је стартовао мотор. Предњи дио возила је уништен, а оштећења је претрпјела и његова кућа у Дринској улици. На срећу, он је прошао неповријеђен у овом атентату.

- У граду ме знају као привредника, који се бори да ради и поштено заради. Никада ни са ким се нисам замјерио нити сам коме шта дужан. Зато и не страхујем за свој живот. Не сумњам ни на кога. Породица јесте узнемирена, али вјерујем у полицију да ће открити ко је подметнуо бомбу под мој аутомобил - казао је Ђурковић.

Нагласио је да је чуо да је и под возило граничног полицајца Дејана Јовичића у Братунцу подметнута бомба, али да вјерује да те двије експлозије нису повезане.

- Јовичића познајем из виђења, али немамо никаквих додирних тачака, тако да сам убијеђен да подметање бомбе под његов аутомобил нема везе са овим мојим случајем - закључио је Ђурковић.

Како незванично сазнајемо, Ђурковић је недавно добио пријетеће поруке путем мобилног телефона, што је пријавио полицији.

Око пет часова ујутро становнике Братунца пробудила је експлозија на паркингу у улици 17. априла у којој је оштећен предњи дио возила "пасат" граничног полицајца Дејана Јовичића.

- Када је експлодирала бомба, зграда се протресла. Видјела сам комшије на прозорима од којих сам и сазнала шта се десило - казала је станарка зграде у улици 17. априла, која није жељела да јој објавимо име.

Јуче нисмо успјели да ступимо у контакт са Јовичићем како бисмо чули и његово мишљење о подметању бомбе под његов аутомобил.

Приједор

Аутомобил "голф 5", скутер, зимница и алат изгорјели су у пожару протеклог викенда у гаражи О. Г. у насељу Лисковица код Приједора. Повријеђених није било. Ватра је планула у суботу око 23.30 часова. Сумња се да је пожар подметнут, а материјална штета, коју је пријавио О. Г, процјењује се на око 20.000 марака. Шта је узрок пожара, биће познато након полицијске истраге.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана