Cvijanovićeva i Tamindžija posjetili Brežine

Srna
Cvijanovićeva i Tamindžija posjetili Brežine

Nevesinje - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović i narodni poslanik Ilija Tamindžija posjetili su danas nevesinjsko prigradsko naselje Brežine u koje je Vlada Srpske posljednjih godina investirala više stotina hiljada KM.

Tamindžija je istakao da je u toku realizacija projekta vrijednosti 100.000 KM kojim će biti riješen problem napajanja električnom energijom ovog i još nekoliko okolnih nevesinjskih prigradskih naselja. Projekat finasira "Elektroprivreda Republike Srpske".

Mještani su danas zahvalili Tamindžiji, poslaniku SNSD-a u parlamentu Srpske, i direktoru Direkcije za proizodnju električne energije "Elektroprirede Republike Srpske" na velikom angažovanju i trudu da riješi ovaj za njih gorući problem.

Tamindžija je istakao da je Vlada Srpske u ovo naselje uložila oko 300.000 KM i to 150.000 za putnu infrastrukturu, kao i da je upravo završen projekat rasvjete, a stazom za pješake povezano je sa gradom.

U ovom naselju, formiranom poslije 2002. godine, ima oko 300 kuća u kojima žive demobilisani borci i porodice izbjeglih i raseljenih. /kraj/msv/msb/foto

 

Cvijanović: Mladi prepoznali snagu SNSD-a

Međunarodni sekretar SNSD-a Željka Cvijanović najavila je da će večeras u Nevesinju biti podijeljeno 300 novih stranačkih članskih knjižica i istakla da je u prethodnom periodu bilo odbora kojim je pristupilo i po 600 članova, što govori o snazi SNSD-a na političkoj sceni Republike Srpske.

"Koristim priliku da obiđem stranačku strukturu u cijeloj Republici Srpskoj i da vidim kako se priprema za predstojeće izbore. Zadovoljna sam motivisanošću i aktivizmom u svim odborima, jer je to veoma važno s obzirom na važnost predstojećih izbora", izjavila je Cvijanovićeva nakon sastanka sa članovima Opštinskog odbora SNSD-a Nevesinje kome su prisustvovali i narodni poslanici iz Hercegovine Ilija Tamindžija i Radovan Vuković.

Ona je istakla važnost prijema novog članstva u svim odborima, i to uglavnom mladih, što pokazuje da su prepoznali da je SNSD politička snaga koja je prvenstveno otvorena za mlade ljude i njihove ideje i čija je snaga prepoznata, a sve zbog postignutih rezultata ove političke partije u prethodnom periodu.

Cvijanovićeva je najavila da će se sastati i sa koalicionim partnerima, jer je ona kandidat koalicije za srpskog člana Predsjedništva BiH.

"Potrebno je održavati takve razgovore i vidjeti na koji način se možemo konsolidovati", navela je Cvijanovićeva.

Ona je pohvalila aktivnosti SNSD-a u istočnoj Hercegovini, ističući da je takva situacija i u cijeloj Republici Srpskoj i kada je riječ o poslaničkim listama, bilo za Narodnu skupštinu Srpske ili Parlamentarnu skupštinu BiH.

"Na listama je jedan broj već testiranih stranačkih kandidata, ali i novih kadrova za koje znamo da su vrlo značajni u svojim sredinama i da su svojim radom pokazali ko su u šta su", rekla je Cvijanovićeva.

Na pitanje koliko će SNSD novca potrošiti u kampanji, Cvijanovićeva je rekla da to tačno ne zna, ali da će se svakako štedjeti i trošiti onoliko koliko je moguće u skladu sa zakonom.

Na pitanje novinara da prokomentariše nedavne komentare gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića na njen račun, Cvijanovićeva je naglasila da ne sluša šta govori gradonačelnik Trebinja, da je to jednom učinila i odlučila da ga više ne sluša.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana