Cvijanović: Zadovoljavajuća realizacija programa rada Narodne skupštine

Srna
Cvijanović: Zadovoljavajuća realizacija programa rada Narodne skupštine

Banjaluka - Premijer Republike Srpske Željka Cvijanović izjavila je danas u Banjaluci da je do sada realizovano 50 odsto programa rada Vlade i Narodne skupštine Republike Srpske, što je zadovoljavajuće.

"Do kraja godine ćemo u potpunosti realizovati naše programe, jer je Vlada Srpske utvrdila niz zakona i uputila ih u skupštinsku proceduru. Oni će biti razmatrani na prvoj narednoj sjednci koja bi trebalo da bude održana u oktobru ove godine", rekla je Cvijanovićeva novinarima, nakon sastanka sa predsjednikom Narodne skupštine Nedeljkom Čubrilovićem.


Prema njenim riječima, dobro je što je Vlada Srpske u ovoj godini utvrdila cijeli niz mjera i zakonskih rješenja.

Komentarišući mogućnost uvođenja "bijelog hljeba" u Republici Srpskoj, Cvijanovićeva je rekla da se o tom pitanju može raspravljati u parlamentu, ukoliko postoji saglasnosti.

Govoreći o emisiji obveznica, Cvijanovićeva je naglasila da će naredna emisija biti uspješno realizovana u vrijednosti od 40 miliona KM, a ne kako je ranije bilo planirano od 20 miliona KM.

Ona je naglasila da će Vlada isplatiti sva dugovanja koja ima i da je jedan od prioriteta poljoprivreda.

Sastanku su prisustvovali potpredsjednici Skupštine Željka Stojičić, Nenad Stevandić i Senad Bratić, te potpredsjednik Vlade Srebrenka Golić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana