Цвијановић: Задовољавајућа реализација програма рада Народне скупштине

Срна
Цвијановић: Задовољавајућа реализација програма рада Народне скупштине

Бањалука - Премијер Републике Српске Жељка Цвијановић изјавила је данас у Бањалуци да је до сада реализовано 50 одсто програма рада Владе и Народне скупштине Републике Српске, што је задовољавајуће.

"До краја године ћемо у потпуности реализовати наше програме, јер је Влада Српске утврдила низ закона и упутила их у скупштинску процедуру. Они ће бити разматрани на првој наредној сједнци која би требало да буде одржана у октобру ове године", рекла је Цвијановићева новинарима, након састанка са предсједником Народне скупштине Недељком Чубриловићем.


Према њеним ријечима, добро је што је Влада Српске у овој години утврдила цијели низ мјера и законских рјешења.

Коментаришући могућност увођења "бијелог хљеба" у Републици Српској, Цвијановићева је рекла да се о том питању може расправљати у парламенту, уколико постоји сагласности.

Говорећи о емисији обвезница, Цвијановићева је нагласила да ће наредна емисија бити успјешно реализована у вриједности од 40 милиона КМ, а не како је раније било планирано од 20 милиона КМ.

Она је нагласила да ће Влада исплатити сва дуговања која има и да је један од приоритета пољопривреда.

Састанку су присуствовали потпредсједници Скупштине Жељка Стојичић, Ненад Стевандић и Сенад Братић, те потпредсједник Владе Сребренка Голић.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана