Cvijanović: Srpska opredijeljena za prevazilaženje zastoja u BiH

Srna
Cvijanović: Srpska opredijeljena za prevazilaženje zastoja u BiH

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović istakla je danas da je Srpska opredijeljena za prevazilaženje zastoja u procesu evropskih integracija u BiH uz puno uvažavanje Dejtonskog sporazuma i ustavnopravnog poretka.

Cvijanovićeva je tokom razgovora sa ambasadorom Velike Britanije u BiH Edvardom Fergusonom i ambasadorom Njemačke u BiH Kristijanom Helbahom podržala britansko-njemačku inicijativu za BiH, kojom se fokus u odnosu EU prema BiH usmjerava na ekonomske i socijalne teme, saopšteno je iz Biroa Vlade Srpske za odnose s javnošću.

Ona je izrazila uvjerenje da će rezultati opštih izbora u BiH biti implementirani u što skorijem roku, te da će Vlada Srpske nastaviti da jača institucionalne okvire s ciljem stabilizacije i razvoja privrede, uz opredjeljenje za aktivnu i konstruktivnu politiku regionalne saradnje.

Ambasadori su informisali Cvijanovićevu o detaljima konferencije ministara inostranih poslova jugoistočne Evrope koja je ove sedmice održana u Berlinu, a na kojoj je bilo riječi o unapređenju regionalne saradnje i evropskoj perspektivi zemalja zapadnog Balkana, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana