Цвијановић: Српска опредијељена за превазилажење застоја у БиХ

Срна
Цвијановић: Српска опредијељена за превазилажење застоја у БиХ

Бањалука - Предсједник Владе Републике Српске Жељка Цвијановић истакла је данас да је Српска опредијељена за превазилажење застоја у процесу европских интеграција у БиХ уз пуно уважавање Дејтонског споразума и уставноправног поретка.

Цвијановићева је током разговора са амбасадором Велике Британије у БиХ Едвардом Фергусоном и амбасадором Њемачке у БиХ Кристијаном Хелбахом подржала британско-њемачку иницијативу за БиХ, којом се фокус у односу ЕУ према БиХ усмјерава на економске и социјалне теме, саопштено је из Бироа Владе Српске за односе с јавношћу.

Она је изразила увјерење да ће резултати општих избора у БиХ бити имплементирани у што скоријем року, те да ће Влада Српске наставити да јача институционалне оквире с циљем стабилизације и развоја привреде, уз опредјељење за активну и конструктивну политику регионалне сарадње.

Амбасадори су информисали Цвијановићеву о детаљима конференције министара иностраних послова југоисточне Европе која је ове седмице одржана у Берлину, а на којој је било ријечи о унапређењу регионалне сарадње и европској перспективи земаља западног Балкана, наводи се у саопштењу.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана