Čubrilović uputio zaključke kolegijuma nadležnim institucijama

Glas Srpske
Čubrilović uputio zaključke kolegijuma nadležnim institucijama

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović uputio je danas nadležnim institucijama zaključke sa posljednje sjednice skupštinskog Kolegijuma, među kojima i "Službenom glasniku Srpske" od koga se traži da u što kraćem roku objavi sve neobjavljene odluke parlamenta.

Čubrilović je zaključak uputio Ustavnom sudu Republike Srpske od koga Kolegijum traži informaciju da li je odluka o izboru članova u Komisiju za sprovođenje referenduma od 23. septembra 2015. godine, koju je razmatralo Vijeće za zaštitu vitalnog interesa Ustavnog suda, upućena na objavu "Službenom glasniku", saznaje Srna u najvišoj zakonodavnoj instituciji.


Zaključak je upućen i Vladi Republike Srpske od koje skupštinski Kolegijum traži da u skladu sa Poslovnikom o radu Narodne skpštine dostavi odgovore na postavljena poslanička pitanja, na koje do sada nije dat odgovor.

Na sjednici Kolegijuma Narodne skupštine, koja je juče održana u Banjaluci, opozicija je imala tri zahtjeva - da se "Službenom glasniku" i Ustavnom sudu pošalje urgencija za objavljivanje skupštinskih odluka, te da Vlada odgovori na sva neodgovorena poslanička pitanja, što je Kolegijum i prihvatio.

Opozicija je ultimativno tražila da revizorski izvještaji budu razmatrani u nastavku 21. redovne sjednice parlamenta, iako je u skladu sa skupštinskim Poslovnikom o radu ova tačka povučena sa dnevnog reda, a na prijedlog Odbora za finansije i budžet.

U opoziciji nisu prihvatili prijedlog da revizoriski izvještaju budu razmatrani na prvoj narednoj sjednici Narodne skupštine Republike Srpske.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana