Čubrilović: Istorijska uloga vojske u odbrani slobode srpskog naroda

Srna
Čubrilović: Istorijska uloga vojske u odbrani slobode srpskog naroda

Banjaluka - Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović rekao je da je Vojska Republike Srpske /VRS/ imala istorijsku ulogu u odbrani slobode i prava na postojanje srpskog naroda, koji su bili ozbiljno ugroženi u proteklom odbrambeno-otadžbinskom ratu.

“Ovom prilikom svi zajedno, moramo odati poštu hrabrim srpskim oficirima i vojnicima koji su najzaslužniji za očuvanje Republike Srpske”, naveo je Čubrilović u čestitki komandantu Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH brigadiru Milanu Radojčiću, povodom 12. maja - Dana VRS. Čubrilović je istakao da se, obilježavajući Dan VRS, sa najvećim poštovanjem i uvažavanjem treba sjetiti više od 23.000 stradalih boraca koji su u temelje Republike Srpske ugradili svoje živote, te odati priznanje ratnim vojnim invalidima koji su u odbrani svog naroda dali veliku žrtvu.

“U uslovima opšte ugroženosti bezbjednosti i elementarnih prava srpskog naroda u tadašnjoj BiH, odluka Narodne skupštine Republike Srpske, donesena 12. maja 1992. godine, kojom je formirana Vojska Republike Srpske, bila je istorijska, ustavna i spasonosna jer je naša vojska odlučno odbranila narod i omogućila mu dostojan život u slobodi, u Republici Srpskoj i dejtonskoj BiH”, naglasio je Čubrilović.

Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske je naveo da pripadnici Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH imaju pravo i obavezu da baštine tradiciju hrabre srpske vojske i da budu garant mira i stabilnosti cijele zemlje.

Čubrilović je čestitku uputio Radojčiću, svim oficirima, podoficirima i vojnicima VRS i Trećeg pješadijskog /Republika Srpska/ puka Oružanih snaga BiH, koji baštini tradiciju Vojske Republike Srpske.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana