Човић, Пуљић: Конститутивни народи нису подједнако заштићени

Срна
Човић, Пуљић: Конститутивни народи нису подједнако заштићени

Сарајево - Предсједавајући Предсједништва БиХ Драган Човић и надбискуп врхбосански кардинал Винко Пуљић констатовали су данас да сви конститутивни народи у БиХ нису подједнако заштићени, те да су неопходне промјене које промовишу праведну организацију, институционалну архитектуру и односе засноване на равноправности грађана и конститутивних народа.

Тема данашњег састанка у Сарајеву била је положај Хрвата - католика у БиХ, како на вјерском, тако и на политичком плану, саопштено је из Предсједништва БиХ.


Човић је информисао кардинала Пуљића о политичким активностима на унапређењу позиције Хрвата у БиХ, те истакао неопходност јачања заједништва између Хрвата - католика, као и сарадње између свих вјерских, друштвених, политичких и интелектуалних компоненти.

Током сусрета истакнуто је да је Изборни закон БиХ потребно мијењати да би се законски онемогућиле манипулације у процесу избора политичких представника Хрвата, а потом и у процесу формирања власти на свим нивоима.

Саговорници су позвали све релевантне актере у земљи на добронамјерно и проактивно укључивање у рјешавање ове проблематике, како би се коначно обезбиједили предуслови за изградњу успјешније и боље БиХ.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана