Čović, Puljić: Konstitutivni narodi nisu podjednako zaštićeni

Srna
Čović, Puljić: Konstitutivni narodi nisu podjednako zaštićeni

Sarajevo - Predsjedavajući Predsjedništva BiH Dragan Čović i nadbiskup vrhbosanski kardinal Vinko Puljić konstatovali su danas da svi konstitutivni narodi u BiH nisu podjednako zaštićeni, te da su neophodne promjene koje promovišu pravednu organizaciju, institucionalnu arhitekturu i odnose zasnovane na ravnopravnosti građana i konstitutivnih naroda.

Tema današnjeg sastanka u Sarajevu bila je položaj Hrvata - katolika u BiH, kako na vjerskom, tako i na političkom planu, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.


Čović je informisao kardinala Puljića o političkim aktivnostima na unapređenju pozicije Hrvata u BiH, te istakao neophodnost jačanja zajedništva između Hrvata - katolika, kao i saradnje između svih vjerskih, društvenih, političkih i intelektualnih komponenti.

Tokom susreta istaknuto je da je Izborni zakon BiH potrebno mijenjati da bi se zakonski onemogućile manipulacije u procesu izbora političkih predstavnika Hrvata, a potom i u procesu formiranja vlasti na svim nivoima.

Sagovornici su pozvali sve relevantne aktere u zemlji na dobronamjerno i proaktivno uključivanje u rješavanje ove problematike, kako bi se konačno obezbijedili preduslovi za izgradnju uspješnije i bolje BiH.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana