Четири кинеске компаније ускоро у Српској

Агенције
Четири кинеске компаније ускоро у Српској

Бањалука - Предсједник РС Милорад Додик рекао је да се са сигурношћу може рећи да ће четири кинеске компаније из области здравства, полихема, пољопривреде и сточарства доћи у Српску наредних седмица, како би размотриле могућност отварања својих производних погона.

- Наш циљ је био да анимирамо њихове компаније да послују са нама и да покушају наћи разлог да код нас започну производњу робе коју би могли да пласирају не само у РС, већ и на европско тржиште - рекао је Додик, који се прије неколико дана вратио из вишедневне посјете Кини.

Предсједник РС је у тој земљи остварио веома значајне контакте, те са кинеским партнерима усагласио стратешке пројекте. Са кинеском државном компанијом "Синефарм" потписан је споразум о изградњи нове болнице у Добоју.

Током састанка са главним менаџером компаније "Чајна машинери инжењеринг корпорације" Сун Баиемом изражен је интерес за изградњу термоелектране "Гацко два".

- Преостаје да наши људи у општинама и Влади широко прихвате такву иницијативу. Све чинимо да у Српској обезбиједимо посао за наше људе и очекујем да ће ово дати добар ефекат - рекао је Додик и истакао да је током његове вишедневне посјете Кини Српска на свим мјестима била препозната и потпуно уважавана као пријатељ с којим треба пословно и политички сарађивати.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана