Četiri kineske kompanije uskoro u Srpskoj

Agencije
Četiri kineske kompanije uskoro u Srpskoj

Banjaluka - Predsjednik RS Milorad Dodik rekao je da se sa sigurnošću može reći da će četiri kineske kompanije iz oblasti zdravstva, polihema, poljoprivrede i stočarstva doći u Srpsku narednih sedmica, kako bi razmotrile mogućnost otvaranja svojih proizvodnih pogona.

- Naš cilj je bio da animiramo njihove kompanije da posluju sa nama i da pokušaju naći razlog da kod nas započnu proizvodnju robe koju bi mogli da plasiraju ne samo u RS, već i na evropsko tržište - rekao je Dodik, koji se prije nekoliko dana vratio iz višednevne posjete Kini.

Predsjednik RS je u toj zemlji ostvario veoma značajne kontakte, te sa kineskim partnerima usaglasio strateške projekte. Sa kineskom državnom kompanijom "Sinefarm" potpisan je sporazum o izgradnji nove bolnice u Doboju.

Tokom sastanka sa glavnim menadžerom kompanije "Čajna mašineri inženjering korporacije" Sun Baiemom izražen je interes za izgradnju termoelektrane "Gacko dva".

- Preostaje da naši ljudi u opštinama i Vladi široko prihvate takvu inicijativu. Sve činimo da u Srpskoj obezbijedimo posao za naše ljude i očekujem da će ovo dati dobar efekat - rekao je Dodik i istakao da je tokom njegove višednevne posjete Kini Srpska na svim mjestima bila prepoznata i potpuno uvažavana kao prijatelj s kojim treba poslovno i politički sarađivati.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana