Босић: Моја оставка није резутлат пуча у странци

Срна
Босић: Моја оставка није резутлат пуча у странци

Бањалука - Ванредна изборна скупштина Српске демократске странке /СДС/ почела је у Бањалуци, на којој би требало да буде изабран нови предсједник странке.

Досадашњи предсједник СДС-а Младен Босић, који је поднио оставку на ту функцију, рекао је да оставка није резултат никаквог пуча у странци већ његове личне одговорности за изборни резултат.

Босић је оцијенио да протекли избори нису сразмјерни уложеном труду већ да је незадовољавајући резултат посљедица дизања тензија по основу одлука Уставног суда БиХ и референдума који је одржан седам дана пред изборе, те додао да је то "класична политичка манипулација уз учешће чак и фактора изван Српске и БиХ".

Он је истакао да је на слаб резултат између осталог утицало и то што су изостали обећани резултати управо на пољу борбе против корупције.

"Резултат локалних избора је такав какав јесте и ја сам одлучио да се због таквог резултата повучем са мјеста предсједника СДС-а. То није одлука донесена у афекту, него плод промишљања шта је најбоље урадити за СДС у овом тренутку", навео је Босић у обраћању.

Он је нагласио да план консолидације странке треба извести у два корака, те да је прва фаза детаљна анализа резултата избора по свим општинама и приједлог санације критичних општинског одбора са именовањем привремених органа, који треба да буде завршен до краја јануара идуће године.

Босић је додао да су друга фаза унутарстраначки избори који би били одржани од 1. фебруара до 1. маја наредне године.

Главни одбор СДС-а је на приједлог Предсједништва донио једногласну одлуку 15. октобра да за предсједника странке предложи потпредсједника СДС-а Вукоту Говедарицу.

Према Статуту странке, могуће је да на изборној скупштини било који општински одбор или члан Скупштине предложи другог кандидата.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана