Borenović o nabavci oružja: Kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava

  Borenović o nabavci oružja: Kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava 17.02.2018 13:40 | N1

Sarajevo - Branislav Borenović, predsjednik Partije demokratskog progresa rekao je danas da je priča o kupovini oružja za Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske – predimenzionirana, kao da se radi o kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava

Borenović je gostujući na N1 televiziji komentarisao aktuelnu političku situaciju u Bosni i Hercegovine. Govorio je o kampanji koja je već počela iako je do izbora ostalo pola godine.

''Potpuno je jasno da su ovi izbori od suštinske važnosti za budućnost i da se moraju sresti najjače politike figure. Mislim da će ovi izbori pokazati u kojem pravcu idu Republika Srpska i Bosna i Hercegovina. Građani će imati priliku da biraju između dva koncepta'', rekao je Borenović.

Borenović je rekao da je potpuno uvjeren u izbornu pobjedu.

''Vrlo vjerovatno, jedan od potencijalnih kandidata za srpskog člana Predsjedništva je i gospodin Mladen Ivanić. Potpuno je jasno da ćemo mi i SDS na izbore izaći sa dva kandidata, drugog kandidata će dati SDS. Znate da smo mi uradili program obnove Republike Srpske. Evidentno je da ćemo u izbore ići zajedno s kolegama iz opozicionog bloka, potpuno smo uvjereni da ćemo pobijediti. Biće teško. Za vladajuće stranke ovi izbori znače kao Sudnji dan'', dodao je on.

O kupovini naoružanja u MUP-u RS Borenović je rekao:

''Meni je ta sva priča predimenzionirana. 2.500 pušaka kao da se radi o 2.500 nuklearnih bojevih glava, nije mi drago što se o tome piše u svjetskim medijima. Volio bih da nas spominju u kontekstu zapošljavanja u softverskoj ili automobilskoj industriji. Velika dimenzija je data tom slučaju. Vidimo da su se tu najviše zapetljali vladajući političari iz RS. Svjesni smo mi činjenice da će na nas biti strašan pritisak, da će biti montiranih procesa kako bi nas režim zaustavio. Ne mogu nas zaustaviti ni prijetnje, ni puške, ni montirani procesi'', zaključio je on.© Glas Srpske 2012 ISSN 2303-7385 | Impresum | Marketing | Kontakt | Latinica | Ćirilica