Bjelica: Relaksirati odnose vladajućih i opozicionih partija u Srpskoj

Srna
Bjelica: Relaksirati odnose vladajućih i opozicionih partija u Srpskoj

Potpredsjednik SDS-a Milovan Bjelica poručio je da treba razgovarati sa svima i o svemu, naročito kada je riječ o zaštiti

Republike Srpske i očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma, kao i da Republika Srpska i njene institucije moraju biti na prvom mjestu.
 

On je podsjetio da je sa 32 godine, u predvečerje rata, ušao u svijet politike, postao predsjednik Opštinskog odbora SDS-a u Sokocu, i kroz godine provedene u politici prošao i doživio mnogo ličnog i profesionalnog dobra i zla, te da ne treba zanemarivati iskustvo i da "za sve postoji vrijeme".

Bjelica je u tom pogledu ocijenio da je potrebno relaksirati odnose vladajućih i opozicionih partija u Srpskoj.

- Ne treba podizati tenzije i prizivati neki novi "Peti oktobar", kao što je neukusno nazivati SDS teroristima. Treba sačekati rezultate koje će objaviti Centralna izborna komisija i na organima stranke zauzeti stavove - kaže Bjelica.

Bjelica je poručio i da svi zajedno moraju učiniti institucije boljim, snažnijim i pravednijim, a da će građanski aktivizam, uz aktivnosti političkih partija, to i da donese ukoliko ostane imun na "razne dušebrižnike i organizacije iz zemlje i svijeta koje u tome vide svoju korist, a taj aktivizam koriste kao oruđe".

- Takva zloupotreba može da stvori destabilizaciju i agoniju, što nije dobro ni za koga u Srpskoj - naveo je Bjelica.

Prema njegovim riječima, tragedija ubistva Davida Dragičevića, herojska istrajnost njegovog oca Davora u potrazi za istinom i pravdom, priča su koja daje svjetlo i snagu razvoju demokratije u Srpskoj.

- Međutim, ono što zabrinjava su poruke koje su poslate sa posljednjih skupova. Prijetnje, poziv da se odgovori nasiljem, nepriznavanje izabranih predstavnika - ističe Bjelica i dodaje da zbog svega ovoga smatra da bi trebalo razgovarati sa svima i o svemu, naročito kada je riječ o zaštiti Srpske i očuvanju Dejtonskog mirovnog sporazuma.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana