БиХ поново иде празних руку

Ведрана Кулага
БиХ поново иде празних руку

Сарајево - "Стара" делегација Парламента БиХ боравиће од данас на зимском засједању Парламентарне скупштине Савјета Европе, од које се очекује да поново опомене БиХ јер једина није предложила потпредсједавајућег те институције.

Актуелни члан делегације Парламента БиХ у Парламентарној скупштини Савјета Европе Милица Марковић потврдила је да ће "стара екипа" ићи на засједање, али и додала да протеклих дана није било састанака делегације, а тиме ни разговора у вези са отвореним проблемима.

Ту се, каже, прије свега мисли на то што БиХ једина од свих чланица није предложила кандидата за потпредсједавајућег те Парламентарне скупштине. 

- Окупићемо се у Стразбуру. Виђали смо се у Парламенту БиХ, али нисмо засједали као делегација и нема сврхе да овај сазив разматра отворена питања у вези са чланством у тој институцији јер то треба да уради нови сазив делегације која треба да буде именована када се заврши конституисање домова у Парламенту БиХ - казала је Марковићева. 

Додала је да не очекује да ће БиХ бити поштеђена критике јер није усагласила приједлог кандидата за ту позицију, имајући у виду да је Парламентарна скупштина Савјета Европа у јануару прошле године именовала новог предсједника и 23 од 24 потпредсједника.

- Они би то могли и да проблематизују јер ће се именовати сви остали потпредсједници, а ми нећемо имати кандидата, тако да ћемо остати са упражњеним мјестом - рекла је Марковићева.

 

Опширније прчитајте у штампаном или електронском издању "Гласа Српске"

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана