Bandić vratio bistu Ive Lole Ribara

Srna
Bandić vratio bistu Ive Lole Ribara

Zagreb - U parku u zagrebačkom naselju Črnomerec danas je ponovo postavljena bista narodnog heroja Ive Lole Ribara koja je bila uklonjena tokom proteklog rata.

Gradonačelnik Zagreba Milan Badić rekao je da ovo ne smatra nikakvim istorijskim događajem, već samo ispravljanjem gluposti koja je učinjena.


Bandić kaže da svaka civilizovana zemlja koja nije izvukla pouke iz bliže i dalje istorije, mora ponovno tu istoriju proživjeti, što on ne želi da radi, prenose hrvatski mediji.

"Ivo Lola Ribar je jedan od najvećih heroja Drugog svjetskog rata. Da nije bilo Drugog svjetskog antifašističkog rata, mi Hrvatsku danas ne bi mogli imati", rekao je Bandić.

On je naveo da će Grad Zagreb sa Vladom Hrvatske učestvovati u obnovi "Kamenog cvijeta" u Jesenovcu, za šta su dobili saglasnost od Ksenije Bogdanović, ćerke autora tog spomenika arhitekte Bogdana Bogdanovića.

Na današnjoj sjednici Odbora za imenovanje naselja, ulica i trgova zagrebačke Gradske skupštine, predsjednik Odbora Zlatko Hasanbegović je vraćanje biste Ive Lole Ribara nazvao uzurpatorskim potezom Bandića.

On kaže da Gradska skupština o tome nije raspravljala, te da je riječ o Bandićevom nasilničkom i samovoljnom potezu koji će idućih dana biti predmet pravne i političke rasprave.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana